Hjärtligt

Om oss

Historia

Om Hjärtligt

”Hjärtligt är ett svenskt varumärke grundat av systrarna Caroline och Cathrine som är utbildade på universitet inom Bio Medicin och Marknadsekonomi. Hjärtligt utvecklas och tillverkas med hjärta i Sverige tillsammans med professionella i branschen. Produkterna är väldigt omtyckta och lovordade bland frisörer. Hjärtligt har fått många utmärkelser och positiv respons från konsumenter. Vi värdesätter noggrannhet när det kommer till val av ingredienser och sammansättning för att göra produkterna unika med hög kvalitet. Vårt fokus är eko, miljö, anpassning för känsliga personer och medveten Grön Salongsvård.”

Vi tar enbart fram produkter som är bra för dig, mig och miljön. Sådant tar tid då det krävs stor research och kunskap inte bara inom miljö utan även inom medicin och kemi. Bakom varenda produkt vi tar fram finns ett digert arbete för att säkerställa dess funktion och säkerhet gällande hälsa och miljöpåverkan.

Här finns Hjärtligt

Vi hjälper dig gärna hitta till närmsta återförsäljare på din ort. Idag finns Hjärtligt hos 1000 Frisörsalonger från södra Sverige till norra Sverige. De säljs även på Lyko.se och i Lykos butiker. Hjärtligt finns även på VANN Spa på västkusten. Hälsokraft och Hälsa/wellness butiker/salonger.

 

Historien

Idén att starta Hjärtligt uppkom 2010 då vi fick upp ögonen för hur mycket kosmetikaprodukter vi dagligen använder och hur det påverkar oss.

Vi blev förvånade över hur lite vi visste och hur vissa ämnen påverkar oss både på lång och kort sikt. Att Caroline sedan barnsben haft problem med atopisk dermatit och klåda till och från gjorde att vi tog informationen vi fann på stort allvar och började läsa på om ekologiska och naturliga alternativ och som samtidigt var allergivänliga.

”Idén till Hjärtligt föddes 2010 av Caroline och Cathrine. Vi tog själva fram det som idag är Original schampo och Original Balsam”

Vi hittade leverantörer i både Sverige och Danmark som sålde både färdiga produkter och ingredienser. I början testade vi produkter som var både naturliga och ekologiska men hittade varken schampo eller balsam som vi var helt nöjda med. Vi började därför leta efter recept för att testa och laborera fram ett eget schampo och balsam. Det så kallade ”Labbet” hade vi hemma i köket och efter många försök och lika många misslyckanden skapade vi till slut ett recept som vi var väldigt nöjda med. Vänner och familj var först ut att testa och kommentarerna vi fick var positiva. Det blev starten till egen tillverkning. Vi kunde inte ha en produktion hemma i köket utan nästa steg blev att leta efter samarbetspartners. Nu flera år senare står vi här med Hjärtligt och Stiligt som genom många hängivna frisörer säljer våra kvalitets produkter och sprider kunskapen om ett hållbart liv och samhälle.

Namnet Mollis Care är latin och står för mjuk omtanke.

Hoppas ni också tycker om Hjärtligt lika mycket som vi gör.