Hjärtligt

Historia

Om Mollis Care AB

“Hjärtligt är ett svenskt varumärke grundat av systrarna Caroline och Cathrine. Som är utbildade på universitet inom Bio Medicin och Marknadsekonomi. Hjärtligt utvecklas och tillverkas med hjärta i Sverige tillsammans med professionella i branschen. Produkterna är väldigt omtyckta och lovordade bland frisörer. Hjärtligt har fått många utmärkelser och positiv respons från konsumenter. Vi värdesätter noggrannhet när det kommer till val av ingredienser och sammansättning för att göra produkterna unika med hög kvalitet. Vårt fokus är eko, miljö, anpassning för känsliga personer och medveten Grön Salongsvård.”

Företaget Mollis Care bildades 2011 av Caroline och Cathrine. Vi utvecklar, tillverkar och säljer helt gröna, biologiskt nedbrytbara  produkter som  är allergivänliga inom hårvård. Våra produkter är kvalitetsgranskade av Grön Salong och naturligtvis också utav läkemedelsverket.

Grön Salong är en ideell organisation i Köpenhamn som står under Köpenhamns kommuns tillsyn och tillkom för att förändra frisörens vardag från att i genomsnitt lämna sitt yrke inom 8 år p g a medicinska problem orsakade av kemikalier som frisören använder i sin vardag till att ha ett helt yrkesverksamt liv fram till pension.

Idén att starta Mollis Care uppkom 2010 då vi fick upp ögonen för hur mycket kosmetikaprodukter vi dagligen använder och med mycket dåliga, farliga och skadliga ingredienser som skadar både människa, natur och djur som sakta förgiftar oss. Det är allt från att färga håret, använda sminkborttagning, krämer, hårvårdsstyling, deodoranter, lotioner, parfym med mera.

Vi blev förvånade över hur lite vi visste och hur vissa ämnen påverkar oss både på lång och kort sikt. Detta fick oss att leta efter produkter som var bra, naturliga/ekologiska och utan skadliga ingredienser. Att Caroline sedan barnsben haft problem med atopisk dermatit och klåda till och från gjorde att vi tog informationen vi fann på stort allvar och började läsa på om ekologiska och naturliga alternativ och som samtidigt var allergivänliga.

Vi hittade leverantörer i både Sverige och Danmark som sålde både färdiga produkter och ingredienser. I början testade vi produkter som var både naturliga och ekologiska men hittade varken schampo eller balsam som vi var helt nöjda med. Vi började därför leta efter recept för att testa och laborera fram ett eget schampo och balsam. Det så kallade “Labbet” hade vi hemma i köket och efter många försök och lika många misslyckanden hittade vi till slut ett recept som vi var väldigt nöjda med. Vänner och familj var först ut att testa och kommentarerna vi fick var positiva. Det blev starten till egen tillverkning. Vi kunde inte ha en produktion hemma i köket utan nästa steg blev att leta efter samarbetspartners. Nu flera år senare står vi här med Hjärtligt och Stiligt som genom många hängivna frisörer säljer våra kvalitets produkter och sprider kunskapen om ett hållbart liv och samhälle.

Namnet Mollis Care är latin och står för mjuk omvårdnad.

Hoppas ni också kommer att finna våra produkter och dess kvalitéer.